Specialisaties

In onze praktijk zijn de volgende specialisaties aanwezig:

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie staat beweging voorop, beweging is goed voor lichaam en geest. Het doel van fysiotherapie is het verbeteren van uw houding, het stimuleren van beweging, verminderen van klachten en het vergroten of in stand houden van uw conditie.

Beter trainen

Bewegen is de weg naar herstel. Deskundige begeleiding en een bewegingsprogramma op maat gemaakt dat is “beter trainen”, kortom een ideale en sportieve manier om op een verantwoorde wijze ‘sterker’ en ‘fitter’ te worden. Ook voor hersteltraining Covid19.

Bekkenbodemtherapie

Met bekkenbodemtraining leert u om spanning en ontspanning in de bekkenbodemspieren te beheersen. Deze spiergroep sluit de onderkant van het bekken af en ondersteunt de organen in het bekken en de (onder)buik.

Medical Taping

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Dry Needling

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen ontspannen door middel van het gericht aanbrengen van een dunne naald in een spier. Dry Needling is niet een behandeling op zich maar indien nodig een onderdeel van de totale behandeling.

Massage

Massage is er op gericht om de doorbloeding in uw spieren te stimuleren, wat ontspanning van die spieren veroorzaakt. Ook massage is vaak een onderdeel van de totale behandeling.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen in balans gebracht.

Oedeemfysiotherapie

Oedeem betekent letterlijk vocht. Oedeemtherapie is dan ook een therapie bestaande uit lymfedrainage, compressie, oefentherapie en zelfmanagement om het vocht te verminderen. Vocht kan optreden door trauma, bijvoorbeeld het verzwikken van je enkel, maar ook door operaties waarbij lymfestructuren weggehaald zijn of door vorming van littekenweefsel bij het herstel. Bij vochtophoping kunnen verschillende klachten ontstaan, bij trauma’s zijn dit vaak pijn, verminderde bewegingsmogelijkheid, niet goed kunnen gebruiken van het getroffen lichaamsdeel, warmte en ook zwelling. Bij operaties kan na verloop van tijd ook vocht ophopen, dit stapelt geleidelijk op waardoor klachten niet altijd zullen worden herkent. Specifieke klachten die hierbij geleidelijk optreden zijn een vermoeid of zwaar gevoel in benen of armen, verminderde coördinatie, pijn, huidveranderingen maar ook kracht en het uithoudingsvermogen kan achteruit gaan.